Stage SYNTRA Limburg

Als eerstejaarsstudent van de professionele bachelor Office management aan de Erasmus hogeschool in Brussel mogen we in, in het eerste deeltraject en dit in de loop van het tweede tremester een periode van drie weken stage lopen. Op die manier kunnen we al iets proeven van het bedrijfsleven. Na een lange zoektocht naar een stageplaats heb ik de kans gekregen om stage te lopen bij SYNTRA in Hasselt.

Ik was bij SYNTRA tewerkgesteld op het secretariaat. Het secretariaat wordt ook wel de backoffice genoemd waar ik gedeeltelijk mijn taken verricht. Iets minder dan de helft van de tijd verricht ik mijn taken op een andere plaats, bijvoorbeeld in de drukkerij.

Binnen het secretariaat onderscheidt men twee functies: horizontale en verticale opleidingsverantwoordelijken. De horizontale houden zich voornamelijk bezig met het contact met de cursist: zij controleren de aanwezigheden van de cursisten, verzamelen en verwerken de punten, proberen de cursisten zo goed mogelijk verder te helpen. De verticale opleidingsverantwoordelijken staan in contact met de docenten en plannen de opleidingen in. Verder volgen zij het verloop van deze opleidingen van a tot z op.

Deze afdeling is eveneens het eerste aanspreekpunt binnen het bedrijf. Zowel cursisten, docenten als potentiële cursisten (klanten) kunnen terecht bij de campusmedewerkers.

De drukkerij maakt deel uit van het secretariaat; hier wordt al het drukwerk geregeld.

Verder zijn er ook Business Developers aanwezig op de campus. Zij zijn bezig met het inhoudelijke van de opleidingen. Elke Business Developer is verantwoordelijk voor zijn/haar sector en neemt onder andere volgende taken voor zijn/haar rekening:

  • Rekruteren van docenten,
  • Nieuwe opleidingen bedenken,
  • Bevragingen doen bij bedrijven om zodanig een beeld te creëren wat gewenst is op dit moment,
  • Programma opstellen voor nieuwe opleidingen,
  • Docenten plaatsen in opleidingen, waarbij hun talenten optimaal worden ingezet.

Het secretariaat en de Business Developers werken nauw samen.

Voor meer informatie kan u altijd hun website raadplegen op www.syntra-limburg.be .