Stage Toerisme Oostende

Ik ben Pauline Tonini en ik studeer Office Management op de Erasmus hogeschool te Brussel. Tijdens deze opleiding krijgen we de kans om onze toekomstige job beter te begrijpen. In het eerste jaar duurt deze drie weken in februari. Ik koos om mij stage in Toerisme Oostende door te brengen. Het toerisme heeft mij altijd aangetrokken daarvoor hoop ik er in de toekomst altijd in contact te blijven.

Toerisme Oostende is een VZW bestaat als sinds 1995 en is bevestigd te Oostende op het Monacoplein 2. De organisatie telt een twintigtal tot dertig werknemers die verdeeld zijn in verschillende afdelingen. Deze afdelingen zijn:

  • Afdeling Onthaal
  • Afdeling Boekhouding en secretariaat
  • Afdeling Oostende convention Bureau en Trade
  • Sectorwerking, internationale marketing, projectmanagement & productontwikkeling
  • Afdeling marketing & evenementen

Toerisme Oostende werkt ook samen met ‘Les Films du bord de mer VZW’, ‘Kursaal Oostende VZW en ‘De Zee VZW’.

De bronafbeelding bekijken

De taken van Toerisme Oostende is het promoteren van Oostende als vakantiebestemming en het organiseren van evenementen. Het werken van zowel privé als publieke diensten, organisaties en bedrijven is van zelfsprekend voor het VZW. Hiervoor worden regelmatig vergaderingen georganiseerd gedurende het jaar. Dit met de raad van bestuur, algemene vergadering en het technische comité. Tijdens deze vergaderingen komen heel van thema’s en problematieken aanbod zoals het openbare vervoer, parkeermogelijkheden, properheid, kinderactiviteiten, evenementen, marketing, imago, ecologie, veiligheid, ontspanningsmogelijkheden, diverse faciliteiten, enzovoort.  Ook de lokale economische factoren worden geholpen door Toerisme Oostende dankzij verschillende evenementen om die naar voor te brengen.

Mijn stagementor, Kim Bulteel, is namelijk de Management Assistent van de CEO. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het leven van een Office Manager kon zien. Kim Bulteel houdt zich vooral bezig

met het regelen van afspraken, verslagen opstellen en diverse vergaderingen, personeelszaken en het voorraden en bestellen van kantoorbenodigdheden. Mijn taken tijdens dit stage was het versturen en beantwoorden van e-mail, het klasseren en archivering, postbehandeling, kandidaturen verwerking, verwelkomen van kandidaten voor een open vacature, agendabeheer, administratie van Cinema Storck enzoverder. Mijn taken waren altijd interessant en leerrijk. Ik kreeg een zicht van het organiseren en voorbereiden ’s werk van evenementen. Ik heb ook leren werken met Google zoals google agenda, googledocument, googledrive, maar ook sdworx en andere ICT- programma’s.

Mijn collega’s waren altijd zeer tevreden van mijn werk, daarom vind ik mijn eerste jaar stage geslaagd. Ik hoop dat mijn volgende stage even aangenaam en leerrijk zal zijn.