Stage Tower Hotel

Gedurende 3 weken liep ik stage bij het Tower Hotel te Aalst. Dit was een zeer leerrijke ervaring. Deze stage heeft mij ook meer inzicht gegeven in mijn studierichting en in wat ik nog wens te bereiken. 

Het Tower Hotel is slechts één hotel uit  de keten ‘Historic Hotels Belgium’. Andere hotels vestigen zich in Gent of Brussel en zijn alom bekend. Elk hotel uit deze keten is voornamelijk gericht op businessmensen. Ook gewone hotelgasten krijgen de kans om hier te logeren, maar het zijn toch vooral bedrijfsmensen die deze hotelketen uitkiezen voor een lang verblijf.

Binnen het hotel kreeg ik een functie als receptionist maar ook als management assistant.
De taken die ik kreeg kwamen uit verschillende hoeken, zowel van de manager als van mijn collega receptionisten. Er werden geen uitzonderingen gemaakt vanwege het feit dat ik slechts een stagiar was. Ik werd meteen ingezet op elke mogelijke plaats met eender welke taak.

Ik stond in voor het ontvangen van de hotelgasten, check – in, beantwoorden van mails in zowel Nederlands, Engels als Frans. Mondeling moest ik ook af en toe mijn basiskennis van Spaans bovenhalen. Dit was in mijn ogen echter een positief punt omdat ik zo meteen mijn kennis eens in praktijk kon omzetten. Ook moest ik boekingen invoeren, meetings hosten, vergaderingen organiseren , …. Elke avond diende ik ook een financieel rapport op te maken wat wel een moeilijke taak was!

Ook als assistant moest ik af en toe optreden. Samen met de manager bekeek ik wat er moest besproken worden tijden de personeelsvergaderingen. Ik diende hem ook te briefen over alles wat er gebeurde binnen het hotel. 

Ik was al een tijd aan het twijfelen om na mijn studies van Office Management nog een master in hotel te halen. Deze stage heeft mijn keuze hierin toch makkelijker gemaakt.
Ik heb een perfect voorproefje gehad uit beide werelden en een combinatie van de twee lijkt mij perfect!

Reeds halverwege mijn stage werd mij ook een job aangeboden binnen het hotel die ik natuurlijk met beide handen heb aangenomen. Ik ben het gehele personeel heel dankbaar voor de kansen die ze mij gegeven hebben. Ik ben met open armen ontvangen geweest door een jeugdige groep en zij hebben me met vol enthousiasme opgenomen binnen de groep. 

Ook ben ik mijn begeleider en de manager, Tanguy Vanermen, zeer dankbaar om mij toch de kans te geven hier stage te lopen!

Dit is het vervolg van de receptiondesk namelijk de bar.

Op de richtingsaanwijzer kan men zien dat het hotel ook appartementen ter beschikking heeft. Dit is zeer in trek bij grotere bedrijven die hun personeel naar on stuurt voor een verblijf van enkele maanden.

Dit is de receptiondesk. Hier is permanente aanwezigheid van de rceptionist.