Stage U-Smile (herexamen)

Mijn naam is Venera Niazashvili, dit jaar heb ik stage gelopen in een huishoudelijke dienstverlener, genaamd U-Smile. Het bedrijf staat bekend om je te motiveren in je eigen ontwikkeling en je te laten doorgroeien in het professionele bedrijfsleven.

Mijn stageplaats telt veel werknemers, we zijn gevestigd in Luik, maar door de pandemie kunnen een groot deel van onze werknemers niet aanwezig zijn in het kantoor. Zij zijn namelijk momenteel aan het telewerken. Zij die op kantoor willen werken kunnen dit zeker doen aangezien het bedrijf nog toegankelijk is voor iedereen. Hun meestbekende partner is Proximus en sinds kort ook het energiebedrijf Lampiris. Mijn taken zijn vooral ervoor zorgen dat administratief alles in orde is, mensen contacteren als ze eventuele problemen hebben en deze ook oplossen; mails beantwoorden; contracten opmaken; verslagen maken en heb ook de keuze gekregen om zelf klanten te zoeken en aan netwerk marketing te doen. 

De leidinggevende, management en het heel netwerk organiseert ook elke ochtend drie vergaderingen. Deze vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag ochtend. Bij elk van deze bijeenkomsten delen ze informatie en motiveren de werknemers elkaar. Er wordt ook vermeld als er opleidingen plaatsvinden en als er eventuele vragen zijn worden deze ook gesteld en beantwoord. Dit gebeurt allemaal via Zoom.

Tijdens deze stage wil ik mijn Frans verbeteren. Dit is me aardig gelukt omdat het bedrijf voornamelijk Franstalig is en alle ochtend vergaderingen in het Frans verlopen. In dit bedrijf voel je vooral dat je evenwichtig moet kunnen werken en dat je allerlei vaardigheden moet beschikken gelijk een Office Manager moet hebben. Een Office Manager moet een duizendpoot zijn en dat merk je hier wel. Want je bent niet alleen gefocust op één specifieke taak, maar je moet ook je eigen Time Management beheren. Je bent ook verantwoordelijk voor de contracten van je eigen klanten. Vroeger had ik een hekel aan telefoneren, maar ik heb het zovaak gedaan in deze periode van 6 weken dat het een soort gewoonte is geworden. Het is een speciale stageperiode geweest voor mij omdat ik heb gemerkt dat ik niet alleen heb stage gelopen bij U-smile, maar ook professionele connecties heb gelegd.

Vanwege de pandemie zijn er nauwelijks mensen op het kantoor en dit was natuurlijk wel het enige nadeel voor mij, maar we hebben er het beste van gemaakt. 

Als iemand geïnteresseerd zou zijn om hier stage te volgen of zelfs een studentenjob uit te voeren, kan je gerust een kijkje nemen op hun website https://u-smile.be/nl/home/