Stage U-smile

Mijn naam is Venera Niazashvili en ik heb stage gelopen in een huishoudelijke dienstverlener, genaamd U-Smile. Zij staan bekend om je te motiveren in je eigen ontwikkeling en je te laten doorgroeien in het professionele bedrijfsleven.

Mijn stageplaats telt veel werknemers, hun vestiging is in Luik, maar door de pandemie gaat een meerderheid van de werknemers niet naar het kantoor. De werknemers die thuis zijn doen dus aan telewerken. Zij die op kantoor willen werken kunnen dat zeker doen want het bedrijf is nog toegankelijk voor hen. Hun meestbekende partner is Proximus en nu onlangs bijgekomen is het bedrijf Lampiris. Mijn taken waren vooral administratief alles in orde brengen. Mensen contacteren als ze eventuele problemen hadden en oplossen; mails beantwoorden; contracten opmaken; verslagen maken en heb ook de keuze gekregen om zelf klanten te zoeken en aan netwerk marketing te doen. 

De leidinggevende, management en het heel netwerk organiseert ook elk ochtend drie vergaderingen. Deze vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag ochtend. Bij elk van deze bijeenkomsten delen ze informatie en motiveren de werknemers elkaar. Er wordt ook vermeld als er opleidingen plaatsvinden en als er eventuele vragen zijn worden die ook gesteld en beantwoord. Dit gebeurt allemaal via Zoom.

Tijdens deze stage wilde ik mijn Frans verbeteren. Dit is me aardig gelukt omdat het bedrijf voornamelijk Franstalig is en alle ochtend vergaderingen in het Frans verlopen. In dit berijf voel je echt dat je evenwichtig moet kunnen werken en dat je allerlei vaardigheden moet hebben van wat een Office Manager moet hebben. Een Office Manager moet een duizendpoot zijn en dat merk je hier wel. want je bent niet alleen gefocust op één specifieke taak maar je moet ook je eigen time management managen bijvoorbeeld en je bent ook verantwoordelijk voor je contracten en je klanten enzovoort. Vroeger had ik een hekel aan telefoneren, maar ik het het zovaak gedaan in deze periode van 6 weken dat het een soort gewoonte is geworden. Het is een speciale stageperiode geweest voor mij omdat ik heb gemerkt dat ik niet alleen heb stage gelopen bij U-smile, maar ook professionele connecties heb gelegd.

Vanwege de corona zijn er niet nauwelijks mensen op het kantoor. en dit was natuurlijk wel het enige nadeel voor mij. Maar we hebben er het beste van gemaakt. 

Als iemand geïnteresseerd zou zijn om hier stage te volgen of zelfs een studentenjob uit te voeren, ga maar eens gerust een kijkje nemen op hun website https://u-smile.be/nl/home/