Stagelopen bij Hays

Ik ben Ayline Armut, een student van het tweede jaar aan de Erasmushogeschool te Brussel. In kader van onze opleiding Office Management moesten we een stageperiode lopen van 6 weken. Aangezien de actuele situatie over de Coronavirus werd dit ingekort tot 3 weken.

Hays is een van de marktleiders binnen de rekrutering en heeft meerdere divisies.  Gedurende 3 weken heb ik stagegelopen in de divisie Accountancy, Finance & Legal. Mijn divisie telt maar 3 personen, maar binnen Hays Brussel zijn er een 15-tal experts tewerkgesteld. Hays is actief in 3 continenten, meer dan 33 landen. 

Divisies binnen Hays:

  • Hays Experts                                                                             
  • Hays Response
  • Hays Executive
  • Hays Talent Solutions

Hays gaat op zoek naar potentiële kandidaten die in aanmerking zouden komen met de vacatures die ze hebben voor een bepaalde klant. Wat doe ik gedurende een werkdag? Als ik op kantoor aankom dan moet ik eerst mijn mailbox behandelen. Verder moest ik via jobboards (VDAB, StepStone, Monster…) kandidaten gaan zoeken en telefonisch screenen. Het belangrijkste en meest gebruikte kanaal blijft bij Hays, LinkedIn. De kandidaten waarvan we denken dat ze zouden kunnen matchen met onze vacatures, nodigen we uit op gesprek bij ons op kantoor. Natuurlijk hebben we een script te volgen voor bepaalde vragen te stellen. Hays functioneert in het Frans, Nederlands en in het Engels. Ik sprak voornamelijk FRans met mijn collega’s, maar aan de lijn sprak ik de 3 talen. Gedurende een telefoongesprek gaan we een eerste screening doen om de kandidaat een beetje te leren kennen, maar tijdens hun sollicitatiegesprek gaan we daar dieper in. Elke divisie heeft een ander manier om vragen te stellen gedurende een gesprek. Omdat ik nog maar net begonnen was mocht ik nog geen sollicitatiegesprek alleen uitvoeren. De bedoeling was dat ik tegen het einde van mijn stageperiode een sollicitatiegesprek alleen kon doen. Een gesprek duurt ongeveer 1 uur omdat je veel vragen moet stellen om een beter zicht te krijgen over de kandidaat, de talen moeten ook getest worden en dergelijke. Het zijn niet zo evidente taken om uit te voeren omdat alle profielen zéér uitgebreid zijn. Ik kreeg ook de mogelijkheid om enkele opleidingen te volgen die mij enorm geholpen hebben gedurende mijn stageperiode en dit kreeg ik dan in het Engels.

Wat we ook absoluut moesten respecteren was de dresscode. We moesten op een klassieke manier gekleed zijn, geen jeansbroeken of sweatshirts en dergelijke. Elke vrijdag van de maand was het casual Friday waar we wel sneakers, jeansbroeken mochten dragen. Iedereen is ook verplicht om elke dag zijn/haar badge te dragen.

Na 3 weken stage heeft Hays beslist om mijn stage te onderbreken door het coronavirus aangezien dat studenten/stagiairs niet aan telewerk doen.

Het was een leuke ervaring voor mij en ik had ook graag langer stagegelopen om nog meer zaken bij te leren. Het was een zeer leuk team met een toffe sfeer. Ik kan de andere stagiairs vrienden noemen waarmee ik vaak iets ging drinken of eten na een lange werkdag. Elke week werd er een lunch georganiseerd om samen te ontbijten. Er werd zelfs een verwelkommingslunch georganiseerd voor mij door mijn stagementor.