Stagiaire bij Tempo – Team op Brussels Aiport

Gedurende  3 weken heb ik stage gelopen bij Tempo – Team op Brussels Airport. Tempo – Team werkt voor Autogrill hier op de luchthaven. Van Autogrill heb je waarschijnlijk al gehoord. Ze zijn o.a. bekend voor AC Restaurants, Carestel Restaurants en Food & Drinks op  Brussels Airport. Je kunt Autogrill overal  terugvinden waar mensen onderweg zijn: langs autosnelwegen, op Brussels Airport en in trein – en metrostations. Op de luchthaven is Autogrill verantwoordelijk voor bijna alle restaurants. De Exki en Helixir zijn de twee enige restaurants waarvoor ze niet verantwoordelijk zijn. Autogrill houd zich dus voornamelijk met alle horeca activiteiten bezig en Tempo – Team zorgt dan voornamelijk voor de rekrutering van zowel studenten als regulieren. Het is ook zo dat Tempo – Team vaak in contact is met managers van diverse departementen van Autogrill. Ook voor hen zorgen ze voor de gevraagde kandidaten. 

Als stagiaire hielp ik vooral mee met het rekruteren van studenten voor de zomer. Alle inschrijvingen gebeuren tegenwoordig enkel online. Ik moest alle inkomende mails lezen, kijken of er een cv in bijlage zat, die cv bekijken en zien of hij/zij aan de criteria voldeed. Als de student dan aan de criteria voldeed, stuurde ik hem/haar de inschrijvingslink voor deze zomer en zette ik die persoon in het systeem. Vaak was er geen cv in bijlage of voldeed de persoon niet aan de criteria en moest ik hen dan beantwoorden. Ook moest ik op  reacties van vacatures antwoorden. Behalve de correspondentie deed ik ook het archief, bekeek ik inkomende badge aanvragen en bijlages om ze in het dossier van de persoon zetten. Daarnaast keek ik ook telkens na of de inschrijvingen die werden ingediend volledig waren.

Met de collega’s.

Ik was dus voortdurend bezig en verveelde me geen seconde. Het enige nadeel was dat urenlang achter een dezelfde laptop zitten vrij vermoeiend is. Gelukkig had ik gezellige collega’s die altijd voor een toffe sfeer zorgden. Dankzij zij ging de tijd sneller voorbij.