Tweedejaarsstage bij AG Insurance!

Hallo iedereen mijn naam is Özlem Özdemir en ik heb als tweedejaarsstudente Office Management, 6 weken stagegelopen in het tweede semester van dit academiejaar (van 25 februari tot 5 maart 2019). Ik heb stagegelopen bij AG Insurance, de grootste verzekeringsmaatschappij in België. Dit is een onderneming die actief is binnen de bank- en verzekeringssector en gelegen te Emile Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel.

Persoonlijke bureau bij AG Insurance

Ik heb stage gevolgd binnen het departement Contractmanagement Non-life. Dit is het beheer van niet-levensverzekeringen (auto, brand en familiale verzekeringen). Mijn stage overschreed mijn verwachtingen. Ik heb zo veel gedaan en bijgeleerd. Ik wist dat ik een passie had voor verzekeringen, maar mijn stage bij AG Insurance heeft dit effectief ook bevestigd. De meeste mensen die “AG Insurance” horen, denken aan een bank of een verzekering en zeggen tegen zichzelf ‘bah, wat klinkt dat saai’. Wel, think out of the box, want mijn stage-ervaring hier was TOP! Ze hebben zo veel verschillende departementen waar je kan terecht komen.

Heb jij zoals ik een passie voor verzekeringen? Ga dan naar het departement van hospitalisatie, levens- of niet- levensverzekeringen. Daar doen ze het beheer van contracten voor familiale en auto- en brandverzekeringen.

De medewerkers zijn er heel vriendelijk en behulpzaam. Je hebt veel contacten met de klanten en je probeert ze zo goed mogelijk te helpen. Je neemt deel aan vergaderingen en wordt hiervoor zeer goed opgeleid. Je takenpakket is heel breed en je stagementor zal je zeker gepaste en interessante taken geven.

Ben je eerder creatief? Ga dan naar de afdeling Branding, Social Media of zelfs Grafic Designer. Ben je communicatief heel sterk? Ga naar het departement Press. Hou je je graag bezig met projecten? Help bij een van de vele afdelingen voor het organiseren van verschillende evenementen en projecten.

Ik kan eerlijk gezegd niets negatief zeggen over de stage- ervaring die ik hier heb opgedaan. Wees niet bang om eens iets compleet anders te doen. Het is niet zo dat je als Office Manager automatisch in de Human Resource moet terechtkomen of moet werken als assistent.

De opleiding Office Management aan de Erasmushogeschool geeft jou de kans om alle richtingen uit te gaan, dus grijp zeker de kans om ervaring op te doen in verschillende sectoren en kom uit je comfortzone.

Özlem Özdemir 2OM/a