UZ Brussel

Hallo! Mijn naam is Da Costa Filho Shekina en dit jaar kreeg ik de mogelijkheid om stage te doen in UZ Brussel door het vak stage en POP. UZ Brussel is een universitair ziekenhuis en geen normaal ziekenhuis. Het verschil tussen een Universitair ziekenhuis en een gewoon ziekenhuis is dat er in een universitair ziekenhuis ook onderzoek wordt uitgevoerd. Tijdens deze stage periode hoopte ik echt dat ik veel ervaring zou kunnen opdoen want het is voor mij een serieus en groot bedrijf.

Uz Brussel is gelegen in Jette. Het is een grote bedrijf met verschillende sectoren, ik was de laatste stagiair die een stage had verwezenlijkt dus de laatste sector dat overbleef was de technische dienst. Ik vond het persoonlijk echt zeer leuk om op die sector mijn stage te kunnen doen. Ik vond het echt een leuke ervaring en was persoonlijk zeer tevreden over mijn eigen werkkracht. Ik kreeg zeer leuke taken waar ik snel mee weg was.

De taken die ik kreeg varieerde wel wat met elkaar, sommige waren makkelijk, maar sommige taken waren ook redelijk moeilijk. Niet dat ik het niet kon maar je moest er wel goed bij nadenken. Zoals denk ik iedereen heb ik ook vaak de telefoon moeten gebruiken, persoonlijk vind ik het echt niet zo leuk, maar ik kan er wel goed mee weg omdat ik het ook vaak doe op mijn studentenjob. Andere taken waren bestelbonnen ingeven, facturen ingeven en werken met het programma Ultimo. Ultimo is een programma waardoor patiënten en/of dokters of artsen hun meldingen kunnen doorgeven, zo zien wij het direct en kunnen we het nodige doen om de mensen direct te helpen.

Een dag op werk zou zo lopen: Ik kom aan en schakel de telefoon over, ik kijk of er in de avond meldingen zijn binnengekomen en die ga ik direct alvast verwerken. Om acht uur stipt staat te telefoon aan en kan ik elk moment gebeld worden. Ik kijk in de mappen van de architecten of ze al wat facturen ondertekend hebben en die kan ik al doorgeven. In de pauze eet ik gezellig met mijn collega’s en in de namiddag ga ik weer verder met mijn werk, voer ik misschien wat bestelbonnen in en opnieuw wat meldingen van patiënten of dergelijke.

Mijn stageperiode in het algemeen was echt wel leuk ik had het naar mijn zin en zou het zeker aanraden voor andere studenten, hopelijk nemen zij de tijd om zich in de toekomst aan te melden voor een stageplek want ik zou het zeker opnieuw doen moest ik de kans krijgen.