Werken bij de firma Climalife

In deze blog ga ik u wat meer vertellen over mijn werkplek. 

Sinds 10 jaar werk ik als customer service bij de firma Climalife. Climalife is de Europese specialist bij uitstek voor koude middelen, bestemd voor de sectoren koeling en klimaatbeheersing.  

 Als administratief bediende moet ik vaak initiatief nemen, proactief denken en het opnemen van belangrijke verantwoordelijkheden zijn daarbij onmisbaar. Bovendien behandel ik de handelscorrespondentie, maak ik presentaties en kan ik zelfstandig taken organiseren en verwerken. 

Gedurende 5 jaar was ik de verantwoordelijke voor de orders van klanten en nadien heb ik een nieuwe functie gekregen in de backoffice.  

Toen ik verantwoordelijke voor orders was, was ik heel vaak onder de druk en er waren momenten waar ik het heel moeilijk vond maar gelukkig heb ik heel goed contact kunnen leggen met collega’s en we zijn altijd bereid om elkaar te helpen wat ik aangenaam vind.  

Naargelang de jaren heb ik zoveel dingen bijgeleerd die me hebben geholpen om te groeien in het bedrijf. Ik kan prima met een hoge werkdruk overweg en ben goed in staat orde te scheppen in chaotische situaties.  

Deze jaar, ben ik verantwoordelijk voor de facturatie en de maandafsluiting van 3 bedrijven: crealis, DGB en climalife .  

De maandafsluiting vraagt veel nauwkeurigheid, rekening houden met verschillende zaken en deadline respecteren wat niet gemakkelijk is. 

Ik zorg ook ervoor dat alle facturen op tijd naar de klanten worden verzonden. 

Aangezien ik deze jaar verantwoordelijk voor de opleiding van mijn nieuwe collega’s was, heb ik daarvoor processen gemaakt om ze in hun taken te kunnen helpen.  

Vermits ik deze jaar als specialist in Fgas werd gekozen, hoop ik dat ik met opleiding office management nieuwe competenties kan verwerven om mijn werk efficiënt te kunnen uitvoeren.  

Ik ben blij bij climalife te werken want elke dag iets nieuws leren is een uitdaging die mijn helpt om gelukkiger te leven. 

Hieronder ziet u een koeltechnische beurs voor Climalife en andere bedrijven. 

Link: https://nl.climalife.dehon.com/