Werken op het Europees Parlement

Hallo, 

Mijn naam is Michel Galletti en ik volg momenteel een opleiding Office-Management op de EhB in Brussel. Vermits ik Werktrajecter ben werk ik eveneens voltijds en heb het geluk dit te kunnen doen op het Europees Parlement te Brussel.
Het Europees Parlement – kortweg EP – is een symbool van de democratie die in onze Westerse landen heerst. Het is het enige Parlement ter wereld waar de leden rechtstreeks verkozen zijn door de burgers zelf.
Je kan je wel inbeelden dat in dat EP veel taken moeten vervuld worden en die van mij is een hele leuke: ik voorzie de mensen die er werken en de bezoekers allemaal van een toegangspasje – beter bekend als badge.
Het maken van die badges is op zich niet het leukste maar wel het contact met mensen uit verschillende lagen van de maatschappij en van verschillende horizonten. Het is altijd leuk om te zien dat mensen vanuit heel Europa en verder tot hier komen om het EP of een verkozen lid te bezoeken.
Er worden regelmatig conferentie’s, tentoonstellingen en evenementen georganiseerd en ook hier zorgen wij voor de badges van de organisatoren en de deelnemers.
Zo heb ik de kans gehad om de Dalai Lama, Bono en Greta Thunberg van dichtbij te benaderen.
Ook is het altijd leuk om van de President een handdruk te krijgen als die door de gangen wandelt.
Ik zou zeggen, kom eens een bezoekje brengen; politiek hoeft niet altijd saai te lijken en een bezoekje aan onze gebouwen of onze musea zal je zeker niet teleurstellen !

Europees Parlement (europa.eu)

Aan het werk op het EP