WTOM2 – Een dag uit het leven van een directiesecretaresse

Vorig jaar vertelde ik jullie al dat ik als directiesecretaresse op het departement Agro- en biotechnologie van Sint Jozef Geel werk. Ik ben er de rechterhand van de directeur en verzorg de leerlingenadministratie.

Op onze school heerst een warme en open sfeer, zowel bij leerlingen als leerkrachten en ondersteunend personeel. Op bijgevoegde foto zie je het middenkader tijdens een etentje in ons eigen restaurant. Wij noemen het teambuilding! 

Teambuilding met de collega’s

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben ze het nog maar eens bewezen: ik heb de liefste en meest attente collega’s ooit! Op Secretaressedag hadden ze m’n bureau versierd met  allerlei boodschappen, bloemen en een grote fruitmand. Dat had een mand vol koekjes kunnen zijn, maar ik had enkele dagen eerder gezegd dat we gezonder moesten leven, eigen schuld dus 🙂 Hierbij enkele foto’s van mijn versierde bureau. Onnodig te zeggen dat je voor zo’n collega’s met plezier ‘the extra mile’ gaat.

Een typische dag op het werk bestaat niet bij mij. Ook al maak ik steeds een planning op, toch komen er vaak onverwachte zaken uit de lucht gevallen. Dat maakt mijn job net leuk, à la minute oplossingen zoeken en mensen verder helpen bezorgt mij een intrinsiek gevoel van tevredenheid.  

 

Onze jaarlijkse Open Dag is net voorbij en het was weer een succes! Ik ben verantwoordelijk voor het inschrijfteam en zorg voor hun opleiding, de planning, het draaiboek, de identificatiebadges voor het personeel, alle documenten die bij een inschrijving nodig zijn, kijk na of de inschrijfruimte in orde is en op de dag zelf zorg ik ook voor het onthaal van de ouders. Bovendien wordt er van mij verwacht dat ik de wetgeving rond inschrijvingen ken, zodat ik uitleg kan geven over toelatingsvoorwaarden en -procedures. 

Enkele sfeerbeelden van het inschrijfteam tijdens de Open Dag:

Tijdens de examenperiode op EHB is het op mijn school ook heel druk. Daarom ben ik nu al bezig om de eindejaarsdocumenten voor te bereiden. Daar horen deliberatiedocumenten bij maar ook meer ludieke dingen zoals het ontwerpen van een kaartje voor de leerlingen die afstuderen op 30 juni. 

Uitwuifkaartje 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze galerij zien jullie achtereenvolgens foto’s van mijn bureau, een ontspanningsmomentje tijdens een vergadering en het meest gebruikte vervoersmiddel waarmee onze leerlingen naar school komen. Gelukkig beschikken wij over een grote parking 🙂